Skip links
İSİB, Uluslararası Mechtalks Konferansı’na Platin Sponsor Olarak Katıldı - 1

İSİB, Uluslararası Mechtalks Konferansı’na Platin Sponsor Olarak Katıldı

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 24 Kasım tarihinde İstanbul Mandarin Oriental Otel’de düzenlenen Uluslararası Mechtalks Konferansı’na platin sponsor olarak katıldı. 

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ve Borusan Mannesmann’ın ev sahipliğinde “Yaşanır Bir Dünya İçin Doğru, Temiz, Güvenli ve Etkin Enerji, Şimdi Değilse Ne Zaman?” başlığı altında gerçekleştirilen etkinlikte Türk İklimlendirme Sektöründe yer alan kuruluş, dernek ve şirketlerin yöneticileri ve profesyonelleri katıldı. 

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin “Sıfır Enerjili Bina Yönetimi” başlığında yapılan oturumunun açılışı konuşmasını yapan İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin sektör ihracatçılarının global ölçekteki en büyük paydaşı olduğunu belirterek pazarlamadan satışa, iletişimden iş ağlarının kurulmasına kadar pek çok faaliyetin yürütülmesinde etkin bir rol oynadığını söyledi.   

Avrupa Birliği pazarının önümüzdeki dönemde de ihracatçılarımız için birincil bir pazar olduğunu söyleyen Şanal, sürdürülebilirlik ve Avrupa Yeşil Mutabakat konusunda ciddi hazırlıklar içinde olduklarını ifade etti. Şanal, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Her ne kadar iklimlendirme sektörü özellikle Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması açısından öncelikli sektörler içinde yer almasa da tüm paydaşlar nezdinde ivedilikle pozisyon alınması gerektiğini değerlendirdik. Bu bağlamda girişimlerde bulunduk. Yeşil Mutabakat Eylem Planı kapsamında İklimlendirme Sektörü İhtisas Çalışma Grubu’nun kurulmasına ilişkin taleplerimiz Ticaret Bakanlığımız tarafından uygun görüldü. Sektörümüz enerji verimliliğine uygun üretim gerçekleştiriyor. Bundan sonra düşük emisyonlu üretiminde sektörde yaygınlaşmasının gerekiyor. COP27 sırasında Ulusal Katkı Beyanı ile Türkiye, 2015 yılında yüzde 21 olarak açıkladığı hedefini 2030 yılı için yüzde 41 oranında azaltıma yükseltti. Sektör firmalarımız bu doğrultuda üretim modellerini değiştirme konusunda hazırlıklarını yapıyor.” 

Konuşmasında enerji verimliliği ve yeşil enerji kullanımının yaygınlaşması için ısı pompasının ve üretiminin devlet tarafından desteklenmesinin de önemli olduğuna dikkat çeken Şanal, yakın gelecekte karbon/karbon ticareti ile ilgili mevzuat düzenlemelerinin de beklendiğini belirterek konuşmasını tamamladı.