Skip links
İSİB, Avrupa Alım Heyeti ile 17 Farklı Avrupa Ülkesinden Firmaları İstanbul’da Sektör Firmalarıyla Buluşturdu - 1

İSİB, Avrupa Alım Heyeti ile 17 Farklı Avrupa Ülkesinden Firmaları İstanbul’da Sektör Firmalarıyla Buluşturdu

Türk iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren tüm ihracatçı firmaları tek bir çatı altında toplama amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren İSİB, Avrupa Alım Heyeti ile 17 farklı Avrupa ülkesinden 38 firmayı İstanbul’da ağırladı. Alım Heyeti Programı, 7-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. 8 Mayıs 2024 tarihinde ise B2B görüşmeleri yapılarak ticari iş birlikleri değerlendirildi. 8 Mayıs’ta gerçekleştirilen B2B görüşmeleri tüm gün sürerken ertesi gün İstanbul’daki firmalar yerlerinde ziyaret edildi. Bu organizasyon ile hem Türkiye’nin tanıtımı yapıldı hem de sektörümüzün gücü ve potansiyeli bir kez daha global arenada sahneye çıktı. Avrupa Birliği üyesi ülkelerden gelen firmalarla ikili görüşmeler sağlanarak uluslararası ortaklıklar için verimli temaslar kuruldu.

Türkiye’den 80’i aşkın üye firmanın yer aldığı heyete, İSİB’i temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Zeki Poyraz ve Yönetim Kurulu Üyesi Okan Murat Erenoğlu katıldı. Heyet programına katılım sağlayan firmalarla yapılan görüşmelerde yetkililer etkinliğin verimli geçtiğini belirterek bu etkinliğin AB ülkeleri ve Türkiye arasındaki iş birliği köprüsünü daha da güçlendireceğini aktardı.

2024 yılında Avrupa Birliği ülkelerine 3.1 milyar dolar ihracat gerçekleşmesi bekleniyor. Bu oran, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 44’üne tekabül ediyor. AB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında Gümrük Birliği anlaşması mevcut olduğu için ürünler gümrük vergisi olmaksızın AB pazarına ulaşıyor. Ayrıca kur avantajı iklimlendirme çözümlerinin Avrupa nezdinde tercih edilme düzeyini artırıyor. Türk iklimlendirme ürünlerinin kalitesi de Avrupa pazarındaki Türk markası algısını ve rekabetçiliğini güçlendiriyor. Tüm bunlar dikkate alındığında gerçekleştirilen heyetin AB ülkelerine olan ihracatı artırmaya, AB pazarındaki rekabet gücümüzü korumaya katkı sağlayacağı düşünülüyor.