Skip links
İSİB’ten İki Ülke Arasındaki Ticari İlişkileri Büyütecek Buluşma - 1

İSİB’ten İki Ülke Arasındaki Ticari İlişkileri Büyütecek Buluşma

İklimlendirme sektörünün tanıtılması ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla organize edilen Özbekistan Eğitim Semineri ve Sponsorluk Programı geniş katılımla tamamlandı.

Türk iklimlendirme sektörünün global gücü İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği (İSİB), T.C. Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde Özbekistan Eğitim Semineri ve Sponsorluk Programı’nı hayata geçirdi. 26 Nisan’da Taşkent’te Wyndham Taşkent Otel’de düzenlenen Özbekistan Eğitim Semineri ve Sponsorluk Programı’na İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aktaş da katıldı. Seminerle eş zamanlı olarak yürütülen ikili iş görüşmelerine ise 8 farklı sponsor firma talep gösterdi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen eğitim semineri ve sponsorluk programı, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ve iş birliklerinin gelişmesi adına önemli bir platform oluşturdu.

İklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren tüm ihracatçı firmaları tek bir çatı altında toplamak ve sektörün ihracat potansiyelini artırmak amacıyla faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüren İSİB, farklı pazarlarda sektörün tanıtılması ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi için organizasyonlara imza atmaya devam ediyor. Son olarak Özbekistan Eğitim Semineri ve Sponsorluk Programı’nı hayata geçiren İSİB, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aktaş’ın da yer aldığı etkinlik ile uluslararası iş birliklerinin sağlanması adına temasta bulundu.

Etkinlik aracılığıyla Türkiye ve Özbekistan’ın sektör temsilcileri bir araya geldi

İSİB’nin organize ettiği seminer, Türkiye ve Özbekistan’ın sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Geniş bir katılımla Taşkent’te Wyndham Taşkent Otel’de gerçekleştirilen seminere Özbekistan’daki iklimlendirme sektörünün liderleri de katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmalarını İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, Türk-Özbek İş Adamları Derneği (UTID) Başkanı Davut Azmi Erbaş ve Özbekistan İnşaat Bakan Yardımcısı Davronjon Adilov Kabildjanoviç yaptı. Eğitimde; Bahri Türkmen, Mevcut Yapılarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması ve Enerji Performansı Yüksek Yapılarda Mekanik Tesisat Tasarımı konusunu ele alırken, Işık Yücesoy HVAC Sistemlerinde Test Ayar ve Dengeleme, Hamit Mutlu Endüstriyel Tesislerde Mekanik Tesisat ve Düşük dT Sendromu, M. Filiz Pehlivan ise İklim Krizi ve Bina Tasarımının Rolü konularını masaya yatırdı.

Eş zamanlı yürütülen sponsorluk programına İSİB üyesi sekiz firma, sponsor olarak katılarak Özbekistan sektör temsilcileriyle ticari fırsatları değerlendirdi. Program sonunda yapılan görüşmelerde katılımcı firmalar sürecin verimli geçtiğini ve iki ülke arasındaki iş birliği potansiyelinin gelecek vadettiğini aktardılar.

Özbekistan’da gerçekleştirilen etkinliği değerlendiren İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal; “Türkiye ve Özbekistan arasında devam eden ticari ilişkilerimizi geliştirmek için bu etkinliği çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Hali hazırda iki ülke arasındaki iş birliklerimiz oldukça verimli bir şekilde devam ediyor. Özbekistan’ın Türkiye’ye iklimlendirme sektörü ithalatı 182 milyon dolar, Türkiye’ye toplam sektör ihracatı ise 78 milyon dolar civarında. Biz buradaki potansiyeli artırmak ve global düzeye taşımak için ortak bir buluşma organize ettik. Elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.