Skip links
İSİB, Rusya ve Belarus’tan 42 Firmayı Türkiye’deki İş İnsanları ile Buluşturdu - 1

İSİB, Rusya ve Belarus’tan 42 Firmayı Türkiye’deki İş İnsanları ile Buluşturdu

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 30 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında Rusya ve Belarus’tan Türkiye’ye gelen firma sahibi ve yöneticilerini, Türkiye’deki iş insanları ile buluşturdu.

Alım heyeti programı kapsamında 31 Mayıs tarihinde İstanbul Lazzoni Hotel’de yapılan organizasyona Rusya ve Belarus’tan 42 firma katılırken Türk İklimlendirme Sektöründen ise 85 firma iştirak etti.

Açılışını İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal’ın yaptığı Alım Heyeti organizasyonunda Türk ve yabancı firmalar arasında 600’ü geçen ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

31 Mayıs akşamı katılımcı yerli ve yabancı firmaların ve sektörel dernek başkanlarının katılımları ile yemekli bir boğaz turu gerçekleştirilirken, dernek başkanları ile istişare toplantısı yapıldı. Heyet kapsamında yabancı firmalar 1 Haziran tarihinde fabrika ziyaretleri gerçekleştirdi.

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, alım heyeti programı kapsamında yaptığı açıklamada, Belarus ve Rusya’nın Türk İklimlendirme Sektörü için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek “Türkiye’de bu yıl içinde gerçekleştirdiğimiz ilk Alım Heyeti organizasyonunu başarı ile tamamladık. Sektörümüzden yıllık toplam 350 milyon dolarlık ithalat yapan bu iki ülkeden getirdiğimiz firmaları büyüklüklerine, ticaret hacimlerine, uluslararası kaynaklardan aldığımız ithalat ve ihracat rakamlarına ve sektör analizlerine bakarak seçtik. Türk sektör firmalarımız ticarete dönüşecek görüşmeler ve bağlantılar sağladı“ dedi.

Şanal, alım heyeti organizasyonları kapsamında yurtdışı firmalara Türkiye’ye getirmenin sektör için global ölçekte önemli olduğunu ifade ederek açıklamasına şu şekilde devam etti: “Biz, tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ederek sektörün gücünü anlatmak adına global bir kapsayıcılık vizyonu ile hareket ediyoruz. Bizim sektör olarak meclisimizle, derneklerimizle ve tüm dinamiklerimizle güzel bir birlikteliğimiz ve ahengimiz var. İSİB’in kuruluşuyla birlikte biz bu ahengi yurt dışına taşımaya başladık. Yurt dışında beraber hareket edebilme kültürünü geliştirdik. Daha önce böyle bir tecrübemiz yoktu herkes münferit hareket ediyordu. Ama baktığınızda şu anda 42 ayrı firmadan ziyaretçinin de gelip burada Türk firmalarla ikili iş görüşmeleri yapması bizim hedeflediğimiz algıyı oluşturmamız açısından önemli. Bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de gerçekleştirilecek ISK Sodex Fuar’ı öncesinde yine büyük bir Alım Heyeti organizasyonu düzenliyoruz. Burada hedefimiz tüm Dünya’da sektörümüz adına ticari etkinliği yükseltmek ve sektörümüzün itibarını artırmak olacak.”

MURAT BAKANAY

Yönetim Kurulu Üyesi

İklimlendirme Sanayii İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Murat Bakanay, 1968 tarihinde İstanbul’da doğdu. Bakanay, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İş İdaresi Bölümü mezunudur. 1996 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı almaya hak kazanmıştır. Askerlik görevinden sonra 1993 yılında kurucu ortağı olduğu Niba Soğutma Kuleleri A.Ş. de çalışmaya başlamıştır. Halen aynı firmada Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor. Bir dönem İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneğinde de Yönetim Kurulu üyeliği yapan Bakanay, evli ve iki çocuk babasıdır.