Skip links
İSİB’ten Aquatherm Almatı Fuar’ına Milli Katılım Organizasyonu - 1

İSİB’ten Aquatherm Almatı Fuar’ına Milli Katılım Organizasyonu

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 7-9 Eylül tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatışehrinde gerçekleştirilen Aquatherm Almatı Fuarı’na milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi.

Kazakistan’da inşaat, iç tasarım ve ısıtma ana konularında yapılan Aquatherm Almatı Fuarı’na İSİB’i temsilen İSİB Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Özen ve Levent Aydın katıldı.

Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Özen’in açılış konuşması yaptığı fuar bu sene 12 ülkeden ulusal ve uluslararası üreticiler, distribütörler ve acentelerden oluşan 115 katılımcı firma ile 5600’den fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Fuara, Milli Katılım kapsamında Türkiye’den 14 firma iştirak etti. Fuarın ilk günü İSİB standını, milli katılımda yer alan firmaları ve bireysel katılımcıları ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Almati Ticaret Ataşeleri Sıddık Kaya ve Ekrem Alper Bozkurt ile bilgi alışverişinde bulunuldu.

Fuar dışında ise 8 Eylül günü akşam yemeğinde Türkiye Cumhuriyeti Almati Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, ticaret ataşelerimiz, başkonsolosluk çalışanları, Kazak-Türk iş adamları derneği temsilcileri ve iş adamları ile bir araya gelindi. Yemekte Almati ve Kazakistan ile ilgili ticaretin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunulurken her iki ülke arasındaki ekonomik durum değerlendirildi ve iş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekildi.

Aquatherm Taşkent Fuarı’na ilk kez katıldıklarını ve genel olarak ziyaretçi profilinden memnun kaldıklarını ifade eden İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Özen şunları söyledi:
“Her sene yaklaşık 1,8 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatı yapan Kazakistan, Türkiye için çok ciddi bir pazar. Türk İklimlendirme Sektörü, şu anda Kazakistan’ın iklimlendirme sektöründe 6. sırada ve ithalatının yüzde 3’nü karşılıyor. Orta vadede Kazakistan’daki pazar payımızı yüzde 7-8 seviyelerine getirmek istiyoruz. Yaptığımız pazarlama, iletişim ve eğitim faaliyetleri ile ülkeler ve sektörler arası ilişkilerin daha da yukarılara çıkacağını ve ihracat hedeflerimizi daha da yükselteceğimizi düşünüyoruz. İSİB olarak her alanda ihracatçılarımıza destek olmaktan gurur duyuyoruz.”