İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 15 – 17 Mayıs 2025 tarihleri arasında Bangladeş’in başkenti Dakka’da düzenlenen SAFE HVACR & COLD CHAIN 2025 Fuarına info stant ile katılım sağlayarak Türk iklimlendirme sektörünü uluslararası arenada başarıyla temsil etti.
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen fuarın açılışı, Bangladeş Ticaret Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Bölgenin en önemli sektörel organizasyonlarından biri olan fuar; başta Çin olmak üzere Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya, Güney Kore, Hollanda, Hindistan ve Malezya gibi ülkelerden toplam 8 ülkeyi bir araya getirdi. Etkinlik, yaklaşık 9.000 ziyaretçiye ve 96 katılımcı firmaya ev sahipliği yaptı.
İSİB standı, Türkiye Cumhuriyeti Dakka Ticaret Müşaviri Sayın Bilal Belyurt tarafından ziyaret edildi. Sayın Belyurt, Bangladeş pazarına ve sektörel gelişmelere ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştı. Ayrıca, fuar süresince ASHRAE Bangladeş Chapter ve BRAMA gibi sektörel dernek temsilcileri İSİB standına ziyarette bulunarak potansiyel iş birlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.
Güney Asya’da gelişime açık pazarlardan biri olan Bangladeş’in, Türk iklimlendirme sektörü için ilerleyen dönemlerde fırsatlar sunabileceği değerlendirilmektedir.