Skip links
İSİB Yönetim Kurulu, İklimlendirme Sektörü Dernekleri ile Yaşanan Son Olayları Değerlendirdi - 1

İSİB Yönetim Kurulu, İklimlendirme Sektörü Dernekleri ile Yaşanan Son Olayları Değerlendirdi

Geleneksel olarak her yıl İSİB tarafından organize edilen sektör buluşması bu yıl 04.08.2016 tarihinde İstanbul Lazzoni Hotel’de gerçekleşti.

Buluşmaya, İSİB Yönetim Kurulu ile DOSİDER (Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği), ESSİAD (Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), GÜNDER (Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü) İSEDA (İklimlendirme Soğutma Eğitim Danışma ve Araştırma Derneği), İSKİD (İklimlendirme-Soğutma-Klima İmalatçıları Derneği), ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı), İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları  Derneği), KBSB (Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği), MTMD (Mekanik Tesisat Mühendisleri Derneği), SOSİAD (Soğutma Sanayii İş Adamları Derneği) ile TTMD (Türk Tesisat Mühendisleri Derneği) yetkilieri katılım sağladı.
Toplantıda özellikle 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen olayların ülkemize ve sektörümüze etkileri ve bu konuda ne gibi adımlar atılması gerektiği üzerinde duruldu.
İSİB Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki POYRAZ’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda İSİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sektörel Dernek Temsilcileri sırasıyla söz alarak, darbe girişiminin ülkemize etkileri irdelendi ve bu süreçten kuvvetli bir şekilde çıkmak için yapılması gerekenler dile getirdi.
Yaşanan son olayların ülkemizin tüm kesimlerini milli irade bilinci ile birleştirdiği, birlik ve beraberlik ve diyaloğun ön plana çıktığı ifade edildi.
Özellikle Türkiye’ye olan güvenin artırılması ile hem ihracatın artışı hem de dışardan gelecek yatırımların devam etmesi için yurtdışı sektörel paydaşlar ile varolan ilişkileri geliştirmenin ve yurtdışında gerçekleşen organizasyonlara katılımların  artmasını sağlamanın gerekliliği üzerinde duruldu.
Söz konusu olaylar sonrası yurtdışından mal alım iptaline rastlanılmadığı, bununla birlikte, yurtiçinde bir tahsilat sorunu olabileceği dile getirilerek,iç piyasada yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adına hükümetin bir takım önleyici tedbirler alması ve firmalara verilen teşviklerin bu süreçte artırılmasının çok olumlu etkilerinin olacağı konusunda görüş birliğine varıldı.
Bu kapsamda, sektördeki niteliksiz ürünlerin önüne geçilmesinin rekabetçilik ve kalite açısından önemli olduğu, KKDF gibi oluşan ilave fonların bir dönemliğine alınmasından vazgeçilebileceği, eğitim kurumlarının yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında teknoloji eğitimine önem verilmesi gerektiği, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birliklerinin yanısıra TİKA gibi kurumların desteğiyle yurtdışında organize olarak ülke imajına yönelik faaliyetlerde bulunulmasnın önemli olduğu, dolayısıyla, kamu otoritesinin bu konularda önlem almasının yerinde olacağı değerlendirildi.
Toplantı boyunca katılımcılar, ülkemizin çok büyük bir badire atlattığını ve önümüzdeki süreçte mevcut birlik ve beraberliğin bozulmadan devam etmesi konusunda iyi niyetlerini ilettiler.